Plommonmarmelad

En hemgjord marmelad känns lite lyxigare att bre på frukostmackan eller att servera till ostbrickan. Använder du syltsocker så kokar du din sylt på ett kick.

Ingredienser:
Till 6 små burkar behöver du:
1 kg plommon utan kärnor
1 kg syltsocker
1 tsk äkta vaniljpulver
1 kanelstång

Gör så här:
Skölj, kärna ur och skär plommonen i bitar. Lägg syltsocker, plommon, kanelstång och vaniljpulver i en stor gryta. Koka i ca 15 minuter och gör sedan ett marmeladprov för att kontrollera så marmeladen är klar.
Ta upp kanelstången och häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar och sätt på locken.

 
Marmeladprov:
Häll lite marmelad på ett fat och sätt in det i kylen i några minuter. Om marmeladen flyter ihop direkt när man dra en sked igenom, behöver den koka lite till.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *