Italienska bröd med olika fyllningar

Idag har jag tillbringat en hel del timmar i köket för det kommer vänner på besök ikväll.
Det kommer att bjudas på pasta med två olika såser till.
Passade även på att baka Italienska bröd, ett utan fyllning, ett med soltorkade tomater och ett med oliver. Receptet på dem kommer här.

Ingredienser:
Till 3st limpor behöver du:
50 g jäst
9 dl vatten
1 msk salt
1½ msk olja
2,2 liter vetemjöl

Fyllningar:
bröd nr 1: 1 dl hackade soltorkade tomater
bröd nr 2: 1 dl hackade svarta oliver
bröd nr 3: utan fyllning

Gör så här:
Värm vattnet till 37 grader och häll det över jästen. Lägg i resterande ingredienser.
Arbeta i hop alla ingredienserna till en smidig deg för hand eller i en matberedare.
Dela upp degen i tre delar och knåda in fyllningarna i två av dem.
Forma 3 limpor och lägg upp dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
Skär 3 djupa skåror i varje bröd och låt dem jäsa till dubbel storlek ca 40 minuter.
Pudra över lite vetemjöl på varje limpa och grädda dem i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter.



Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *