Pepparkakspannacotta med dulce de leche

Min dotter Ida fyllde 18 år igår och det ska vi fira med kalas idag.
Till efterrätt kommer det att serveras en pepparkakspannacotta med dulce de leche. 
Till huvudrätt blir det fläskytterfilé i portersås och hasselbackspotatis.

Ingredienser:
Till 10 st behöver du:
4 gelatinblad
6 dl grädde
2 dl mjölk
4 msk strösocker
2 msk pepparkakskrydda

Botten:
1 burk caramelized milk (dulce de leche ca 400 g)

Garnering:
Kesella med dulce de leche smak
Några lingon


Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, låt stå minst 5 minuter.
Lägg grädde, mjölk, socker och pepparkakskrydda i en kastrull. Värm upp och ta av från värmen precis innan det koka upp.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur lite lätt. Rör ner gelatinet i den varma gräddblandningen och rör lite lätt tills allt gelatin löses upp. Låt den svalna medans du bottna glasen med dulce de leche.
Häll försiktigt på den avsvalnade pannacottasmeten. Ställ formarna i kylen så att pannacottan stelna i ca 4 timmar eller över natten innan servering.
Toppa med en klick kesella med smak av dulce de leche eller vispad grädde och några lingon.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.