Potatiskaka med vitlök och persilja

Gothia cup är i full gång och laget har gått vidare till A-slutspel.
Kollade på stegmätaren och vi har gått över en mil idag mellan hallarna.
Kan behöva lite extra motion för det är mest skräpmat som man äter när man är på cup.
Tänkte passa på att lägga ut potatiskakan som vi åt på nyårsafton när vi är uppe på hotellrummet och tar det lite lugnt.

Ingredienser:
17 medelstora potatisar
3 vitlöksklyftor
1½ dl stark riven ost
1 ½ dl grädde
½ dl klippt färsk persilja
1 tsk salt

Gör så här:
Smörj en springform ca 22 cm i diameter.
Skala och finriv potatisen. Förstek potatisen i en stor stekpanna. Rör flitigt.
Lägg i grädde, ost, vitlök och kryddor. Stek till allt har blandat sig.
Lägg över potatisen i formen och pressa ner den. Grädda kakan på 200 grader tills potatisen är mjuk.
Skär upp kakan i tårtbitar och servera. Du kan göra den i förväg och bara värma till den när du ska äta den.

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *