Jag rörde ihop en teriyakisås som jag använde som marinad till kycklingen.
Kycklingen stektes och blev sedan en god fyllning tillsammans med grönsaker som serverades i baguetter.
Kycklingen räcker till 8 baguetter.
Ingredienser:
900 g kycklingfilé
Teriyakisås:
1 dl ljus soya
½ dl risvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk socker
1 msk färsk riven ingefära
3 tsk maizenamjöl
2 tsk vatten
Gör så här:
Rör ihop vattnet och maizenamjölet.
Blanda ihop alla ingredienserna till teriyakisåsen.
Skär kycklingen i tunna skivor och lägg den i såsen. Låt stå i ett par timmar.
Stek kycklingen och låt den svalna.
Tillbehör:
6 st baguetter
smör
skivad ost
sallad
tomat
gurka
rödlök
vitlökssås
Gör så här:
Skär ett snitt i baguetten och bre på smör. Lägg skivad ost på underdelen.
Sätt in i ugnen på 200 grader tills osten börja smälta. Ta ut dem från ugnen och lägg på sallad, gurka, tomat och rödlök.
Lägg på kycklingen och häll över vitlökssås. Servera.