Texmexgryta

Detta är en rätt som är perfekt att laga när du har fått ris över och vill laga något snabblagat. Till grytan hade jag tortillabröd med vitlökssmör och riven ost som jag gratinerade i ugnen.

Ingredienser:
700 g färs
1 gul lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 stor burk majs (300 g)
6 dl kokt ris
3 dl vatten
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 påsar tacokrydda
peppar
salt

Gör så här:
Skala och finhacka löken och vitlöken. Skär paprikan i bitar. Bryn färsen och lägg i löken, vitlöken och paprikan och fräs lite till. Tillsätt majs, vatten, grädden och tacokryddan och låt koka ihop. Lägg till sist i riset och smaka av med salt och peppar.


Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *