Fisksoppa med lax och torskfilé

Här kommer receptet på en fisksoppa som passar lika bra till vardags som till fest.
Jag använde lax och torskfilé men du kan använda den fisken som du tycker mest om.
En klick aioli i soppan gör den ännu godare.

Ingredienser:
Till 4-6 personer:
1 liter fiskbuljong av tärning
2 dl vitt vin
5 dl grädde
1 msk tomatpuré
1 pkt saffran
1 morot
3 salladslökar
6 st potatis
250 g laxfilé
200 g torskfilé

Gör så här:
Koka upp buljong och vin i en gryta. Häll i grädden och tillsätt tomatpurén.
Fräs saffranen i lite smör och rör ner den i buljongen. Skär moroten och potatisen i tärningar.
Skiva salladslöken. Lägg i dem i buljongen och låt koka i ca 10 minuter i buljongen.
Skär fisken i bitar och lägg dem i grytan och låt sjuda i 5-10 minuter.
Servera soppan och toppa med aioli.


Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *