Ostpaj med lagrad prästost

En god ostpaj är aldrig fel till midsommar. Istället för västerbottenpaj gjorde jag en ostpaj med lagrad prästost.
Nu är det snart dax för Sverige- Belgien. Heja Sverige!!

Pajdeg:
3 ½ dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
1 msk olja
1 äggula
3 msk kallt vatten

Fyllning:
200 g lagrad prästost
4 ägg
250 g kesella
3 dl grädde
3 krm cayennepeppar
½ tsk salt

Gör så här:
Kör ingredienserna i en matberedare eller blanda ihop degen förhand.
Tryck ut pajdegen i en hög pajform med löstagbar botten. Förgrädda pajskalet i ugn på 200 grader i ca 10 minuter.
Riv osten. Vispa ihop ägg, kesella, grädde och kryddor. Tillsätt osten, men spara ½ dl.
Strö ut den sparade osten i botten på pajskalet.
Häll i fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 min på 200° eller tills äggstanningen har stelnat. Lägg ev på folie i slutet av gräddningen.



Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *