Ostsnibbar

Ikväll ska vi ha kräftskiva och jag bakade ostsnibbar som vi ska ha till.
Andra tillbehör som kommer att serveras är bla kräftor, räkor, västerbottenpaj, potatisgratäng, marinerad fläskfilé, färska korvar, tomatsallad, grönsallad, aioli, brietårta m.m

Ingredienser:
50 g jäst
50 g smör (rumsvarmt)
5 dl mjölk                        
1 ½ tsk salt
ca 14 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör (rumsvarmt)
3 –4 dl riven västerbottenost

Gör så här:
Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt). Smula ner jästen i en bunke eller matberedare.
Häll över mjölken och rör om. Tillsätt matfettet i bitar och salt .
Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet.
Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand tills den känns smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i cirka 30 minuter. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och skär den i två delar.
Kavla varje del 20 –50 cm
Bred på smör och fördela osten över. Vik varje platta 3 gånger på längden. Skär i trekanter.
Jäs bröden i 30 minuter. Pensla med ägg och strö på vallmofrö.
Grädda dem i 8 minuter på 250 grader.


Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *