Köttfärspaj

När vi hade kalas för Jacob, så bjöd vi på pajer. Jag gjorde en bacon och broccolipaj, en kycklingpaj och en köttfärspaj.
Receptet på bacon och broccolipajen hittar du här och kycklingpajen här.
Köttfärspajen hittar du receptet på nedan.

Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1 nypa salt


Ingredienser:
Fyllning:
400 g köttfärs
1 gul lök
150 g färska champinjoner
2 msk vetemjöl
2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Kör ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller blanda ihop degen förhand.
Låt gärna degen vila i kylen i ca 30 minuter.
Tryck ut pajdegen i en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader. 


Skala och skär löken och svampen i bitar. Bryn färsen i en panna tillsammans med löken och svampen. Strö över mjölet och krydda med salt och peppar. Tillsätt creme fraiche och osten. Lägg färsen i pajskalet och grädda pajen på 200 grader i ca 15 minuter.


Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *