Pilgrimsmusslor med sting

I samarbete med Vinston har jag skapat 4 olika tapas och samarbetet kommer att mynna ut i en receptfolder. Receptfolderna kommer att delas ut på landets mässor under 2016 och 2017:) 
Jag kommer att publicera ett recept i veckan och det tredje inlägget är pilgrimsmusslor med sting.

Till dem serverades det vita vinet 
Pata Negra Apasionado Verdejo Sauvignon Blanc.

Artnr: 2127 Pris: 199 kr


Klicka här för att komma till Vinstons hemsida.


Ingredienser:
Till 12 st:
12 st små blad av gemsallad
6 st pilgrimsmusslor
200 g räkor med skal
flingsalt
peppar

1 st riven vitlöksklyfta
1 msk färsk riven ingefära
½ röd finhackad chili
saften från 1 lime
25 g smör


Garnering:
Röd chili i skivor

Gör så här:
Skär pilgrimsmusslorna i 2 delar och krydda dem med salt och lite peppar. 

Skala och grovhacka räkorna. Riv ingefäran, vitlöken och finhacka chilin.
Smält smöret i en het panna. 
Lägg i pilgrimsmusslorna och stek dem hastigt på båda sidor. Lägg i vitlök, chili, ingefära och saften från limen. Rör runt och lägg i räkorna. 
Fördela blandningen på salladen och garnera med chili. 



Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *