Porterstekta oxrullader

Det tar lite tid att koka oxrullader, men det blir så gott och de sköter sig i princip själv på spisen. Servera dem i såsen med potatis och brysselkål.

Ingredienser:
14 lövbiffar av innanlår
salt
peppar
1 stor gul lök

Kokspad:
1 flaska porter 50 cl
1 dl outspädd svartvinbärssaft
2 msk soja
8 krossade enbär
1 tsk torkad timjan
2 köttbuljongtärningar
3 dl vatten

Till såsen:
Skyn från kokspadet
5 dl grädde
2 msk svartvinbärsgelé
salt
peppar
aromat

Gör så här:
Krydda köttet med salt och peppar. Skala och finhacka löken och fördela den på köttet.
Rulla ihop köttet och fäst med en tandpetare. Bryn köttet hastigt i omgångar i en stekgryta, så det får lite färg.
Lägg upp det på en tallrik. Blanda ihop alla ingredienserna till kokspadet och lägg i köttet. Låt rulladerna sjuda under lock på svag värme tills köttet är mört ca 1 timme.
Tag upp rulladerna och ta bort tandpetarna. Sila skyn och häll tillbaka i grytan.
Låt koka upp och häll i grädden. Red av såsen med lite maizenamjöl som du rör ut i lite vatten.
Låt koka ihop och smaka av med salt, peppar och aromat. Lägg tillbaka köttet och låt det blir varmt. Servera oxrulladerna med potatis, brysselkål och svartvinbärsgelé.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.