Hemgjord kebab

Hemgjord kebab av färs är lätt att göra och resultatet blir jättebra. Färsen pressas ihop med hjälp av aluminiumfolier. Den tar lite tid att göra, men den sköter sig själv i ugnen.
Kebaben serverade jag i bröd med sallad, tomat, lök och en kebabsås.
Recept på kebabsåser hittar du här och här.

Ingredienser:

1 ½ kg blandfärs

1 ½ msk spiskummin

3 st vitlöksklyftor

2 st ägg

1 tsk grovmalen svartpeppar

2 tsk salt

1 tsk paprikapulver

1 msk oregano

½ tsk chilipeppar

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna till kebabsmeten. Dela färsen i två delar och forma smeten till två rullar. Lägg tre lager aluminiumfolier över varann, lägg på köttet och rulla ihop till en hård rulle.
Låt ändarna på rullen vara öppna så att köttsaft kan rinna ut. Stek i ugnen på 100 grader i 3½ timmar. Ställ köttet kallt i kylen, gärna över natten. Skär remsor med hjälp av en osthyvel och stek försiktigt kebaben i en stekpanna i smör eller olja. 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *