Torskrygg med rostade rotsaker och en kall lime och vitlökssås.

Vill du äta nyttigt och gott, samt låta maten laga sig själv i ugnen? I så fall kan du testa att laga torskrygg med rostade rotsaker. Till rätten serveras en kall lime och vitlökssås. 
Använd den creme fraichen som du vill ha till såsen. Jag använde lätt creme fraiche. 

Ingredienser:
Till 4 personer:
1 kålrot
1 gul lök
1 blomkålshuvud
400 g sötpotatis
400-600 g torskrygg
salt
örtkryddor
peppar
några limeklyftor
olja

Sås:
2 dl creme fraiche
1 finhackad vitlöksklyfta
saften från ½ lime
salt
chiliblandning eller chilipeppar

Gör så här:
Skala och skär löken, sötpotatisen och kålroten i bitar. Bryt blomkålen i bitar.
Krydda med salt och de örtkryddor som du gillar bäst. Ringla över lite olja och blanda ihop. Skär en ½ lime i klyftor och lägg allt i en ugnsform. Ställ in i ugnen på 200 grader.
Rör ihop alla ingredienserna till såsen. Skär torskryggen i bitar och krydda den med salt och lite peppar. När rotfrukterna nästan är klara lägger du på fisken över dem och ugnssteker ytterligare tills fisken är klar. Servera en grönsallad till.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *