Mjuk pepparkaka i långpanna

Det börjar närma sig advent och jag bakade en mjuk pepparkaka i långpanna med en krämig topping. En farligt god kaka som räcker till många.
Kakan går alldeles utmärkt att frysa in för sedan tas upp lagom till tex glöggmyset.

Ingredienser:
3 ägg
4 ½ dl socker
5 dl mjöl
1 ½ msk pepparkakskryddor
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 dl vatten
200 g smör

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner detta i smeten.
Smält smöret och häll i vattnet. Häll i smör/vattenblandningen i smeten och rör ihop.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i 175 g i ca 20 minuter.
Låt svalna. Blanda ihop glasyren och bre över kakan.

Glasyr: 
200 g margarin (rumstempererat)
200 g philadelphiaost
3 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Blanda glasyren till en jämn smet och bre den över den avsvalnade kakan.
Gör fina mönster med en gaffel. Skär kakan i bitar. Toppa med några lingon.

Garnering:

några lingon

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.