Sallad med teriyakifilé

Kände att det hade blivit för mycket av det goda nu i några dagar, så ikväll gjorde jag en fräsch sallad med teriyakifilé och ägg. Rörde ihop en dressing av cremefraiche, teriyakisås och sweet chilisås som serverades till salladen.

Ingredienser:
4 personer:
500 g fläskfilé
några färska champinjoner
salt
peppar
3 msk teriyakisås
sallad
12 cocktailtomater
½ gurka
1 rödlök
4 ägg

Dressing:
2 dl creme fraiche
2 msk teriyakisås
½ dl sweet chilisås
1 krm salt

Gör så här:
Skär fläskfilén i tunna strimlor och champinjonerna i skivor.
Stek fläskfilén och champinjonerna i en panna och krydda med salt och peppar.
Häll i teriyakisåsen och fräs lite till.
Koka äggen och skär dem i klyftor. Strimla salladen och skär upp resterande grönsaker.
Lägg upp alla ingredienser till salladen på ett fat. Rör ihop alla ingredienser till dressingen. Servera.



Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *