Fläskytterfilé i tomat och chilisås

Benfri kotlett eller fläskytterfilé som det numera oftas kallas och både gott och billigt att laga. Jag bryner köttet och lägger över det i en ugnsform. Steker sedan klart köttet i ugnen tillsammans med såsen. Serverade rostade rotsaker och potatis till.

Ingredienser:
Till 6 personer:
1 kg fläskytterfilé
salt
peppar 

Sås:
½ dl tomatpuré
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
5 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk hp-sås
1 dl chilisås
½ msk rödvinsvinäger
1 tsk kinesisk soya
2 msk socker
½ tsk paprikapulver
½ tsk chilipeppar
1 tsk salt
1 krm curry
1 krm grovmalen svartpeppar


Gör så här:
Skär köttet i skivor och stek dem i en panna. Krydda med salt och peppar.
Lägg över köttet i en ugnsform.
Såsen:
Smält smöret i en gryta och lägg i tomatpuré och vitlök. Häll i grädde, mjölk, chilisås, hp-sås, vinäger och soya. Lägg i kryddor och socker och låt koka ihop.
Häll såsen över köttet och sätt in i ugnen på 200 grader tills köttet är mört.



Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *