Sockerkakssemla med choklad och nutella

Jag var inne i en secondhand butik förra helgen och fyndade en hög sockerkaksform.
Tanken var att jag skulle baka en stor sockerkakssemla till semmeldagen, men den blev lite försenad;) Ikväll kommer syrran ut på middag och då passar det bra med en god kaka till kaffet senare.

Ingredienser:
Till kakan:Till en form på 1,5 liter
50 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 msk kakao

Gör så här:
Kakan:
Smörj och bröa formen. Smält smöret och häll i mjölken. 
Vispa ägg och socker poröst och häll i smör/mjölken. 
Lägg i kakao, mjöl och bakpulver. Häll smeten i en form och grädda på 175 grader i 35-40 minuter. Låt kakan svalna.


Fyllning och topping:
nutella
vispad grädde
florsocker

Gör så här:
Skär av ”toppen” på sockerkakan. Gröp ur lite av kakan och lägg i/på nutellan.
Vispa grädden och spritsa den över nutellan. Lägg på locket och strö över lite florsocker.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *