Våfflor med lax och räkor

På lördag är det våffeldagen och jag gjorde matiga våfflor med lax och räkor. 

Ingredienser:
Det här behövs till ca 6 våfflor:

50 g smör
2 dl vetemjöl
½ msk bakpulver
1 krm salt
2 ½ dl kallt vatten 


Tillbehör:
creme fraiche
röd rom
finhackad rödlök
räkor
grovhackad gravad lax
rädisor i skivor
dill

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt.
Tillsätt vattnet och vispa till en klumpfri smet.
Vispa i smöret.
Grädda våfflorna i ett ­våffeljärn och håll dem varma i ugnen medans du gör klart de andra tillbehören.
Lägg på creme fraiche, rom, lax, räkor, rödlök, rädisor och dill.


Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *