Högrev bolognese

Dagens middag blev en mustig bolognese som har fått stå och puttra länge och som sedan serveras med spagetti och riven parmesan.
Gör den på spisen eller i en crockpot om du har en sådan.

Ingredienser:
Till 8 personer.
1 kg högrev
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 morötter
2 pkt krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
1 tsk basilika
1 tsk oregano
2 lagerblad
5 dl vatten
2 dl rödvin
2 ½ dl grädde
salt
peppar

Garnering:
parmesanost
bladpersilja

Gör så här:
Putsa köttet från senor och skär det i 1×1 cm små tärningar.
Skala och finhacka löken, vitlöken och morötterna. Bryn köttet i smör i en stekgryta och krydda med salt och peppar. Lägg i löken, vitlöken och morötterna och fräs lite till.

Häll i krossade tomaterna, vattnet, vinet, lagerbladen, oreganon, basilikan och lägg i köttbuljongtärningarna.

Låt puttra i tre till fyra timmar. Rör om då och då. Tillsätt eventuellt mer vatten.
När köttet fallit sönder och grytan kokat ihop häller du i grädden och låt puttra lite till.
Smaka av med mer salt och peppar. Servera spagetti till och strö över lite parmesan.



Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *