Kebab av köttfärs i långpanna

Här kommer ett recept på kebab av köttfärs som går snabbt att göra.
Du blandar ihop alla ingredienserna till kebabsmeten, platta ut den på plåtar och steker köttet i ugnen. Skär det sedan i bitar och stek till sist köttet så det får fin färg i en stekpanna.
Andra recept på hemgjord kebab hittar du HÄR  och HÄR

Ingredienser:
1 ½ kg blandfärs
1 ½ msk spiskummin
3 st vitlöksklyftor
2 st ägg
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 msk oregano
½ tsk chilipeppar

Tillbehör:
kebab-bröd
sallad
gurka
tomat
gul lök
feferoni
kebabsås

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna till kebabsmeten. Dela färsen i två delar.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar och platta ut köttet jämt på de två plåtarna.
Sätt in i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter. Skär köttet i strimlor och sedan i bitar.
Stek det sedan hastigt i en panna så det får lite mer färg.
Servera köttet i bröd tillsammans med övriga tillbehör.


Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *