Primörpaj med parmaskinka

Jag gjorde en paj med smak av sommar med goda späda grönsaker.
Lite som en ängasoppa, fast i pajform:)
Pajen garnerades med parmaskinka.
Vill du ha den helt vegetarisk så lägger du helt enkel inte på någon skinka.
Ingredienser:
Deg :

125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1 nypa salt
Fyllning:
3 späda morötter ca 100 g
100 g sockerärtor
100 g blomkål
10 cm purjolök
½ dl finhackad persilja
3 ägg
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 krm grovmalen svartpeppar
lite salt
Garnering:
purjolök
sockerärtor
persilja
parmaskinka
Gör så här:
Kör ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller blanda ihop degen förhand.
Låt gärna degen vila i kylen i ca 30 minuter.
Tryck ut pajdegen i pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader.
Skala och skär morötterna i stavar och strimlar sockerärtorna. Skär blomkålen i mindre bitar.

Koka dem i saltat vatten i några minuter. Skär purjolöken i tunna skivor och fördela den över det förgräddade pajskalet. Lägg sedan på morötterna, sockerärtorna, blomkålen och persiljan.
Vispa ihop grädden med äggen och krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna och grädda på 200 grader i ca 30 minuter. Garnera med purjolök, några sockerärtor, persilja och parmaskinka.
En paj med späda god grönsaker.
Print Friendly, PDF & Email
Publicerat i Paj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *