Torskfilé med timjan och kantareller i en krämig sås

Min sambo var ute och gick och hittade kantareller. Jag var sugen på torskfilé och jag stekte torskfilén tillsammans med de goda kantarellerna. En rätt som går fort att laga och känns lyxig med den färska fisken, kantarellerna och timjanen.

Ingredienser:
600 g färsk torskfilé

200 g färska kantareller

5 dl grädde

½ dl finhackad timjan

salt

citronpeppar

citronsaft

Gör så här:
Skär den färska torsken i bitar och krydda med salt, citronpeppar och pressa över lite citron. Stek fisken i smör, lägg i kantarellerna och stek lite tills fisken får en fin stekyta. Häll på grädden och låt småputtra tills fisken är klar.

Smaka av med mer salt och peppar och lägg i den finhackade timjanen.
Servera med potatis och en grönsallad.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.