Kycklinggryta med pesto och champinjoner

Efter 3 dagar i Ängelholm och innebandycup, så är vi hemma igen.

Det gick inte hela vägen denna gången, utan de åkte ut i semin.

De gjorde en väldigt bra insats och det var inte långt från att det blev en finalplats. Jättebra jobbat!

Här kommer receptet på en kycklinggryta med champinjoner och pesto.

Den går snabbt att laga och passar både till vardags och till fest.

Till grytan serverades ris och en sallad.

Ingredienser:

Till 6 personer:

1 kg kycklingfilé

250 g färska champinjoner

1 gul lök

2 dl finriven parmesanost

5 dl matlagningsgrädde

4 dl mjölk

1 dl  grön pesto

1 ½ msk färsk finhackad rosmarin

salt

peppar

maizenamjöl till redning

Gör så här:
Skär kycklingfilén i strimlor. Skala och finhacka löken.

Skär champinjonerna i skivor och finhacka rosmarinen.
Bryn kycklingen i smör och krydda den med salt och peppar.

Tillsätt löken och champinjonerna.
Häll i grädden, mjölken,  parmesanosten och peston. 

Lägg i rosmarinen och låt koka ihop.
Smaka ev av med mer salt och peppar och red av grytan med maizenamjöl som du blandar med lite vatten. Servera ris till.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *