Lammracks med rosmarin, vitlök och citron

Lammracks med smak av rosmarin, vitlök och citron är verkligen jättegott och sköter sig i princip sig själv i ugnen. Till köttet serverades sötpotatispommes, chevrésås och vitlöksstekta grönsaker.

Recept på sötpotatispommes hittar du här.

Ingredienser:

Till 4 personer:
1 kg lammracks
4 st finrivna vitlöksklyftor
3 msk finhackad färsk rosmarin
saften från ½ citron
2 msk olivolja
salt
peppar
smör eller olja att steka i
Gör så här:
Finhacka rosmarinen, riv vitlöken och pressa i citronsaften. Tillsätt olivoljan och rör om.
Bryn köttet runtom i smör eller olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Tag bort köttet från värmen  och gnid in det med vitlök/rosmarin blandningen.
Lägg köttet i en ugnsform och stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet och ställ in i ugnen på 150 grader tills köttet har en temperatur på 60-62 grader.
Då är köttet rosa. Ta ut det från ugnen och linda in det i aluminiumfolier, låt det vila i ca 15 minuter. Skär upp köttet mellan varje ben innan servering.
 
 Lammracksen upplagda på en tallrik.
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *