Blåbärsmarmelad

En hemgjord blåbärsmarmelad gör du snabbt och lätt med syltsocker.

Känns alltid lika lyxigt med en egengjord marmelad att lägga på mackan eller på nybakta scones.

Ingredienser:
Till 8 små burkar behöver du:

1 kg blåbär

1 kg syltsocker

½ dl vatten

1 vaniljstång

saft och skal från ½ lime

Gör så här:
Skölj och rensa blåbären. Lägg syltsocker, blåbär och vatten i en stor gryta.

Skrapa ur innehållet i vaniljstången och lägg i det och även själva vaniljstången i grytan.

Koka i ca 10 minuter och gör sedan ett marmeladprov för att kontrollera så marmeladen är klar.

Ta upp vaniljstången och häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar och sätt på locken.

Marmeladprov:
Häll lite marmelad på ett fat och sätt in det i kylen i några minuter.
Om marmeladen flyter ihop direkt när man dra en sked igenom, behöver den koka lite till.
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *