Räk och fisksoppa

 Ikväll serverades en räk och fisksoppa med aioli.
Jag kokade en fond till soppan på räkskalen.
När det är regn och rusk ute så passar det bra med en varm soppa till middag.
Ingredienser:
Till 4 personer:
500 g räkor med skal
150 g torskfilé
150 g laxfilé
2 msk olja
1 gul lök
1 morot 
½ dl tomatpuré
5 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar 
2 dl torrt vitt vin
6 dl grädde
1 dl mjukost med smak av räkor
1 dl dill
2 krm chilipeppar
salt
peppar

 

Gör så här:

Skala räkorna men spara skalen. Ställ räkorna svalt så länge. Skär fisken i bitar.

Fräs räkskalen i oljan i en kastrull någon minut. 

Tillsätt lök, morot och tomatpuré. Fräs ytterligare ett par minuter. 

Tillsätt vattnet, fiskbuljongtärningarna och vinet, låt allt sjuda i ca 20 minuter. 

Sila. Häll tillbaka fonden i en kastrull. 

Häll i grädde och koka i ca 10 min. Tillsätt osten, fisken och chilipepparn.

När fisken nästan är klar läggs räkorna och dillen i. Smaka av med salt och peppar. 

Garnera med en klick aioli och dill.

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *