Plommonspäckad fläskkarré

Plommonspäckad fläskfilé får mig att tänka på barndomens söndagsmiddagar.

Kött med potatis och en god brunsås är enligt mig så gott.

Ingredienser:

Till 6 personer:

1 ½ kg fläskkarré
1 gul lök
3 morötter
12 katrinplommon
3 dl grädde
2 dl mjölk
aromat
salt
vitpeppar
soja
maizenamjöl

Gör så här:

Putsa fläskkarrén och späcka köttet med hälften av katrinplommonen.

Krydda köttet ordentligt med salt och peppar. Bryn köttet runtom i en stekgryta. 
Grovhacka löken, skär katrinplommonen i bitar och morötterna i stavar.

Lägg ner dem i grytan och bryn lite till.
Häll på vatten så det täcker köttet. Låt koka upp.

Sänk värmen och låt småputtra under lock på svag värme i 1-1 ½ timme. 
Tag upp steken och morötterna och lägg folie över så att de håller sig varma.
Låt skyn med lök och katrinplommon vara kvar och mixa sönder dem med en stavmixer. 
Häll  i grädde, mjölk och lite soja. 
Krydda med salt, peppar och aromat. Låt koka ihop och red av såsen med maizena.                  
Skär upp steken i tunna skivor.
Servera köttet med sås, potatis, svartvinbärsgelé eller äppelmos och brysselkål.
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *