Kantarelltoast med trattkantareller och gula kantareller

Jag gjorde toast med en krämig stuvning med trattkantareller och gula kantareller.

De gula kantarellerna hittade jag i skogen och trattkantarellerna köpte jag på torget:)

Ingredienser:

6 skivor lantbröd
300 g färska kantareller gula och trattkantareller
1 gul lök
1 dl grädde
1 ½ msk vetemjöl
1 ½ dl riven ost (kvibille cheddar)
1 dl finklippt persilja
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Skala och hacka löken. Ansa och skär kantarellerna i bitar.

Riv osten och klipp persiljan.

Fräs löken i smör utan att den tar färg. Lägg i kantarellerna, stek lite till.

Pudra över vetemjölet och rör om. Lägg i resterande ingredienser utom persiljan som du lägger i sist.

Fördela kantarellstuvningen på 6 stora skivor lantbröd och gratinera sedan i ugnen på 200 grader tills de har fått fin färg. Garnera med en kvist persilja.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *