Squashburgare med tryffelmajonäs

Vi fick squash av min sambos mamma och jag gjorde squashburgare.

Till burgaren serverades en tryffelmajonäs.

Jag blandade majonäs med lite salt och tryffelolja.

Ingredienser:
Räcker till 8 stora burgare.
1,8 kg squash 

400 g halloumi

2 vitlöksklyftor

2 ägg

1 röd finhackad chilipeppar

1 tsk grovmalen svartpeppar

salt

½ tsk vitpeppar

pankomjöl

Gör så här:
Riv squashen på rivjärnets grova sida. Salta och låt stå en stund. 
Pressa ut vätskan ur squashen. Riv hallloumiosten och blanda i den i squashen.

Låt stå 5 minuter till. Pressa ur vätskan en gång till. Lägg i äggen, chilipepparn, svartpepparn och pressa i vitlöken. Dela upp i 8 bollar och pressa ev ut mer vätska innan du försiktigt platta ut dem till burgare panera dem i pankomjöl.

Lägg biffarna på en bakplåtspapperklädd plåt och sätt in dem på 200 grader i ca 15 minuter.

Stek dem sedan i en panna i hälften smör, hälften olja. Servera dem i hamburgerbröd med sallad, tomat, lök och tryffelmajonäs.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *