Chili con carne för många

När man ska laga mat som ska räcka till många så är det perfekt att bjuda på grytor av olika slag. Jag lagade en stor gryta med chili con carne och till den serverades ris, nachoschips, vitlökssås, baguette och en grönsallad.

Du kan förbereda och göra grytan dagen innan.

Ingredienser:

Till ca 20 personer:
3 kg blandfärs

2 gula lökar

2 röda chilipeppar

4 vitlöksklyftor

2 burkar krossade tomater (400 g x2 )

3 burkar vita bönor i tomatsås (400 g x 3)

5 dl vatten

2 köttbuljongtärningar

2 tsk paprikapulver

1 ½ tsk grovmalen svartpeppar

2 ½ – 3 tsk salt

1 tsk spiskummin

2 krm cayennepeppar

1 ½ msk socker

maizena mjöl


Gör så här:

Skär löken i bitar och finhacka vitlöken och chilin. Bryn färsen. Lägg i löken, vitlöken och chilin och fräs i några minuter till. Häll i krossade tomater, vatten, vita bönor samt kryddorna och låt sjuda ihop. Red av med lite maizenamjöl som du rör ut i lite vatten. 
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *