Pasta med laxfilé, sparris och saffran

Kvällens middag blev en krämig pastasås med laxfilé, sparris och saffran.

Till den serverades färsk pasta. Lukten av saffran i köket ger lite julkänsla.

Ingredienser:

Till 4 portioner:

färsk pasta

400 g laxfilé

1 knippe färsk sparris

½ röd chili

2 vitlöksklyftor

skal från en ½ apelsin

saft från 1 apelsin

0,5 g saffran

1 msk tomatpuré

5 dl grädde

2 dl mjölk

1 tsk salt

2 krm grovmalen peppar

10 blad färsk basilika + till garnering

Gör så här:

Skär laxen i kuber ca 2×2 cm. Skär sparrisen i bitar. Finhacka chilin, vitlöken och basilikan. Riv det yttersta skalet från en ½ apelsin. Fräs vitlöken, chilin och saffran i smör. Lägg i sparrisen, apelsinskalet och apelsinsaften. Tillsätt tomatpurén och låt puttra lite. Häll i grädden och mjölken och låt koka ihop lite. Krydda med salt och peppar. Lägg i laxen och låt koka i ca 5 minuter tills laxen är klar. Lägg i basilikan och servera färsk pasta till.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *