Bröd med olika sorters mjöl och lättyoghurt.

Jag hoppas att alla har haft en riktigt bra alla hjärtans dag.
För några dagar sen gjorde jag en ”skafferi rensning” och letade fram olika sorters mjöl som jag hade. I kylen hade jag en oöppnad lättyoghurt. Resultaten blev 2 goda brödlimpor och receptet kommer här. Bröden ska inte jäsas, utan du rör ihop alla ingredienserna, lägger smeten i smorda formar och gräddar dem i ugnen.
Ingredienser:
1 l lättyoghurt naturell (0,5 % fett)
1,5 dl ljus sirap
1,5 dl grovmalt rågmjöl
2 dl vetekross
1,5 dl havregryn
4,5 dl rågsikt
6,5 dl grahamsmjöl
5 tsk bikarbonat
1 tsk salt

Gör så här:
Rör ihop allt och häll upp i 2 smorda formar (ca 1,5 l)
Grädda i 200 grader i ca 1 timme, täck ev över med folie i slutet av gräddningen.
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *