Fläskfilé i sötsur sås

Lagade fläskfilé i sötsur sås och jag fick inspiration från ett liknande recept av Jennie Walldén.

Ingredienser: 

Till 4 portioner:

1 stor fläskfilé

250 g broccoli

250 g champinjoner

1 röd paprika

3 schalottenlökar

3 vitlöksklyftor

1 ½ msk färsk ingefära

1 ½ dl cashewnötter

6 dl kycklingbuljong på tärning

Sötsur sås:

3 msk risvinäger

 1 msk sesamolja

2 msk tomatpuré

3 msk socker

3 msk japansk soja

2 msk maizenamjöl

Gör så här:

Rör ihop ingredienserna till den sötsura såsen. Ansa och skär fläskfilén i skivor.

Skala och riv ingefäran och vitlöken.

Skala och skär schalottenlöken i klyftor. Skär broccolin i buketter och paprikan och champinjonerna i bitar.

Bryn fläskfilén i olja tills den får fin färg. Ta upp ur pannan och ställ åt sidan.

Fräs vitlöken och ingefäran.

Lägg i broccolin, löken och champinjonerna. Stek i några minuter.

Lägg tillbaka köttet och häll på buljongen och den sötsura såsen. Låt koka upp och servera sedan med jasminris.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *