Fiskgryta med thailändska smaker

Kvällens middag blev en fiskgryta med thailändska smaker. Till grytan serverades ris och garnerades med räkor.

Ingredienser:

Till 6 personer:

900 g bitar av torskfilé

250 g broccoli

4 msk röd thai curry

5 dl kokosmjölk

5 dl vatten

2 finhackade vitlöksklyftor

1 finhackad röd chili

2 msk färsk riven ingefära

3 st citrongräs

1 lime saft och skal

½ dl finhackad persilja

olja att steka i

2 krm chiliflakes

salt

red ev av med maizenamjöl

Garnering:

räkor

Gör så här:

Sjud broccolin så den nästan är färdigkokt. Banka citrongräset, så att det går sönder lite. Fräs den röda curryn i olja. Häll i kokosmjölken och vattnet.

Tillsätt citrongräset, chilin, ingefäran, vitlöken, chiliflakes, rivet limeskal och saft.

Låt koka ihop. Skär fisken i tärningar, skala räkorna och finhacka persiljan.

Lägg i fisken, broccolin och låt koka i några minuter. Fiska upp citrongräset, smaka av med salt. Vill du ha såsen lite tjockare så red av med lite maizenamjöl som du blandar ut i lite vatten.

Tillsätt till sist persiljan. Servera ris till grytan och garnera med några räkor.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *