Vegetarisk tacopaj

Kvällens middag blev en vegetarisk tacopaj med quornfärs. Snart dax för fotboll. Heja Liverpool!

Till en paj behöver du.
Ingredienser:
Pajdeg:
4 dl vetemjöl              
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g margarin
1½ dl mjölk

Fyllning 1:

500 g quornfärs      
1 gul lök
1 påse tacokrydda
1 dl vatten

Fyllning 2:

2 hackade tomater
1 hackad gul lök
2 dl creme fraiche
4 msk majonäs
2 dl riven ost
1 dl majs
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk salt

Gör så här:

Deg:
Blanda ihop degen och tryck ut i en pajform och förgrädda i 10 min på 225 grader. 
Fyllning 1: 
Skala och hacka löken och bryn tillsammans med quornfärsen. Tillsätt vatten och kryddmix.
Fyllning 2: 
Hacka tomat och lök. Blanda creme fraiche, majonäs, riven ost, majs, vitlök, salt och lägg i tomat och lök.
Lägg färsen i pajskalet och lägg över fyllning nummer 2.
Grädda i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. 
Servera med grönsallad och nachochips.


Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *