Sverigekaka

Idag är det Sveriges nationaldag och vad passar bättre än att baka en Sverigekaka eller Pensionärskaka som den också kallas. Kakan är enkel att baka och blir så saftig och god.

Ingredienser:

Till en form på ca 24 cm behöver du:

3 ägg

3 dl socker

3 dl vetemjöl

1 dl kokande vatten

2 tsk bakpulver

Fyllning:

125 g smör

1 dl mjölk

2 msk vaniljsocker

Gör så här:

Vispa ägg och socker poröst. Koka vattnet och rör ner det tillsammans med vetemjöl och bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda kakan  i 175 grader i ca 40 minuter.

Fyllning:

Smält smöret, tillsätt mjölken och låt koka i ca 2 minuter. Rör ner vaniljsockret och tag bort från värmen.

Dela kakan på mitten till två bottnar. Fördela smörfyllningen på båda halvorna och lägg ihop kakan igen.

Pudra på florsocker innan servering.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *