Paj med sparris och färskpotatis

Jag gjorde en somrig paj med färskpotatis och sparris. Gott som ensamrätt, passar perfekt till buffén eller som tillbehör till grillat.
Ingredienser:
Deg :

125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1 nypa salt
Fyllning:
300 g kokt färskpotatis
250 g sparris
½ dl finhackad gräslök
2 dl riven ost
3 ägg
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 tsk wasabipaste
2 krm grovmalen svartpeppar
salt
Garnering:
gräslök
sparrisknopparna
 
Gör så här:
Kör ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller blanda ihop degen förhand.
Låt gärna degen vila i kylen i ca 30 minuter.
Tryck ut pajdegen i pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader.

Koka sparrisen i saltat vatten i ca 5 minuter och skär den sedan i bitar. Lägg undan sparrisknopparna.
Skär den kokta potatisen i skivor. Lägg på hälften av osten över det förgräddade pajskalet. Lägg sedan på potatis, sparris (utan knoppar), gräslöken och resten av osten.
Vispa ihop grädden, äggen, wasabipaste och krydda med salt och peppar.
Häll äggstanningen över grönsakerna och grädda på 200 grader i ca 45 minuter. Garnera med sparrisknopparna och gräslök.
Print Friendly, PDF & Email
Publicerat i Paj
2 kommentarer Lägg till din

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *