Brantevikssill

Till midsommar gjorde jag en variant av Brantevikssill på 5 minuterssill.

Ingredienser:

1 paket 5 minuters sill 420 g

Lag 2:

2 dl socker

½ dl ättikssprit 12%

1 gul lök

1 röd lök

1 dl hackad dill

2 lagerblad

½ tsk salt

½ msk citronpeppar

½ msk hel vitpeppar

½ msk hel kryddpeppar

Gör så här:

Skär sillen i bitar. Släng lagen som sillen låg i. Skala och skär löken i skivor.

Mortla vit och kryddpepparn lite.

Varva sill med lök, peppar, lagerblad, dill, salt, socker och ättika i en glasburk.

Ställ sillen i kylen i 2 dygn innan servering. Garnera med dill vid servering.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *