Smördegsknyten med fetaost, soltorkade tomater och basilika

Ikväll lagade jag flera smårätter och en av dem var smördegsknyten med fetaost, soltorkade tomater och basilika.

Ingredienser:

Till 12 st behöver du:

1 pkt smördeg 250 g

Fyllning:

100 g fetaost

8 soltorkade tomater

2 tsk olja som tomaterna ligger i

1/2 dl finhackad färsk basilika

grovmalen svartpeppar

Pensling och garnering:

1 ägg

sesamfrön

ärtskott

cocktailtomater

basilika

Gör så här:

Rulla ut smördegen och stansa ut runda plattor med hjälp av ett mått eller skål, ca 8 cm 
i diameter. Skär fetaosten och de soltorkade tomaterna i småbitar.

Hacka basilikan och rör ihop ingredienserna till fyllningen. Smaka av med lite grovmalen svartpeppar. Fördela oströran i mitten, pensla med uppvispat ägg runt kanterna.

Vik ihop till halvmånar och tryck samman kanterna med hjälp av en gaffel. Pensla med resten av ägget och strö över sesamfrön. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter eller tills de har fått fin färg.

Lägg upp på ett fat och garnera med ärtskott, cocktailtomater och basilikablad.


 

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *