Primörsallad med färskpotatis, morötter,sparris och spenat

Jag ugnsrostade små färskpotatisar och späda morötter och gjorde en god primörsallad med spenat, sparris och en dressing. Till salladen serverades lax och en limeaioli.

Ingredienser:

Till 4 personer behöver du:

800 g  små färskpotatis

10 späda morötter

10 sparris

100 g färsk spenat

flingsalt

olja

Dressing:

1 dl olja

½ dl vittvinsvinäger

1 msk sötstark senap

2 tsk flytande honung

½ dl finhackad färsk dill

½ finhackad rödlök

1 krm svartpeppar

salt

Gör så här:

Skrubba potatisen och skär de späda morötterna på längden. Lägg dem i en ugnsplåt och häll på lite olja och strö över flingsalt. Sätt in i ugnen på 200 grader tills de har fått fin färg och är mjuka. Skär sparrisen i bitar och lägg in dem i ugnen ca 10 minuter innan potatisen är klar. Under tiden rör ihop ingredienserna till dressingen. Lägg upp allt på ett stort fat och blanda försiktigt i dressingen. Servera.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *