Västerbottenpaj med dill och kräftstjärtar

Vi åt kräftor och till dem gjorde jag en Västerbottenpaj med dill och kräftstjärtar.

Pajdeg:

3 ½ dl vetemjöl                                                    

100 g smör eller margarin                                  

1 msk olja                                                           

1 äggula                                                              

3 msk kallt vatten     

Fyllning:

200 g västerbottenost

4 ägg

2 dl mjölk

3 dl grädde

3 krm cayennepeppar

½ tsk salt

½ dl finhackad dill

Garnering:
kräftstjärtar

dill

Gör så här:
Kör ingredienserna i en matberedare eller blanda ihop degen förhand.
Tryck ut pajdegen  i en hög pajform med löstagbar botten. Förgrädda pajskalet i ugn på 200 grader i ca 10 minuter.
Riv osten. Finhacka dillen. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och kryddor. Tillsätt osten, men spara ½ dl. Lägg i dillen.
Strö ut den sparade osten i botten på pajskalet. 
Häll i fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 min på 200° eller till äggstanningen har stelnat. Lägg ev på folie i slutet av gräddningen. Garnera med kräftstjärtar och dill .

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *