Hönekakapizza med kantareller, karamelliserad lök och ruccola

En pizza med smörstekta kantareller och karamelliserad lök, låter det gott?

Jag gjorde pizzan på hönekaka. Går snabbt och är väldigt gott.

Ingredienser:

Till 2 st halvor:

2 hönekakor (halvor)

mjukost med smak av kantarell

150 g färska kantareller

2 dl riven ost

karamelliserad lök av 1 gul lök

salt 

peppar

ruccola

Gör så här:

Bre mjukost på hönekakorna. Riv osten och fördela den över mjukosten. 

Skala och skär löken i skivor. Hetta upp en panna och bryn löken i smör.

Sänk värmen och låt löken steka i ca 10 minuter.

Salta och sockra löken. Häll på lite vatten och låt koka in. 

Ansa och stek svampen, krydda med salt och peppar.

Sätt in pizzan i ugnen på 200 grader tills osten har smält. Ta ut den och lägg på kantarellerna, löken och lite ruccola. Servera.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *