Höstgryta med kycklingfilé och olika sorters svamp

Var ute och gick i skogen och hittade karljohansvamp och några små kantareller. Champinjoner hade jag i kylen.

Lagade en höstgryta med kycklingfilé och olika sorters svamp. Till grytan serverades bandspagetti.

Ingredienser:

Till 8 personer:

1 kg kycklingfilé

350 g kantareller, karljohansvamp och champinjoner

1 gul lök

smör att steka i

1 dl lingonsylt

6 dl grädde

3 dl mjölk

3 msk kinesisk soya

2 msk finhackad färsk timjan

3 msk kycklingfond

maizenamjöl

salt

peppar

Garnering:
lingon
timjan 

Gör så här:

Skär kycklingfilén i bitar. Skala och finhacka löken. Rensa och grovhacka kantarellerna, karljohansvampen och champinjonerna. Bryn köttet, löken och svampen i smör i en stekpanna.
Krydda med salt, peppar och timjan. Ställ åt sidan medans du rör ihop ingredienserna till såsen.
Vispa ihop grädde, mjölk, kycklingfond, soya och lingonsylt i en gryta. Låt koka upp under vispning. Red av med maizenamjöl. Lägg över köttet tillsammans med löken och svampen i grytan.
Låt koka i såsen tills köttet är klar.
Smaka ev av med mer salt och peppar.
Garnera med lingon, färsk timjan och servera bandspagetti och brysselkål.

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *