Kycklingfilé med getost och bacon

Jag lagade baconlindande kycklingfiléer som fylldes med getost.

Jag kryddade med en mix av olika sorters peppar, men det går lika bra med ”vanlig”peppar.

Till dem serverades klyftpotatis, grönsallad och så klart den goda såsen som de har fått puttra i.

Ingredienser:

Till 4-5 personer:

1 kg kycklingfilé

200 g getost

2 pkt bacon

pepparmix (santa maria)

salt

Sås:

6 dl grädde

2 msk kycklingfond

saft från 1 stor apelsin

1 tsk pepparmix

1 tsk maizenamjöl

Gör så här:

Skär ett snitt i kycklingfiléerna. Krydda dem med lite salt och pepparmix.

Fyll fickan med getost och linda bacon runt filéerna. Sätt in i ugnen på 200 grader i 20 minuter tills baconen börjar få fin färg. Under tiden rör du ihop ingredienserna till såsen.

Ta ut kycklingen och häll på såsen, sätt in i ugnen igen tills kycklingen är klar.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *