Syltade gröna tomater

Min mormor brukade lägga in syltade gröna tomater och doften av dem tar mig tillbaka till söndagsmiddagarna hos mormor och morfar. 

Ingredienser:

1 kg gröna tomater

2 liter vatten

Lag:

2 dl 24% ättika

8 dl vatten

6 dl socker

2 bitar hel kanel

15 kryddnejlikor

Gör så här:

Skölj tomaterna. Pricka i skalet, tex med lite större nål eller provsticka. Koka upp vattnet, lägg i tomaterna och sjud dem i ca 3 minuter. Häll av. Koka upp lagen och lägg i tomaterna och låt dem koka i ca 10 min eller tills de är mjuka. Ta upp tomaterna och lägg dem i en väl rengjord glasburk. Koka upp lagen igen och låt koka på hög värme i ca 5 minuter. Häll lagen över tomaterna och sätt på locket. Låt stå svalt i 1-2 veckor innan de är färdiga att äta. Håller i ca 1 år.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.