Kräftsoppa

När vi var på kräftskiva hos min syster så bjöds de på en kräftsoppa som ett av tillbehören till kräftorna.

Soppan går snabbt att laga och blir jättegod. Idag lagade jag den till lunch och serverade vitlöksbröd till.

Ingredienser:

2 morötter

1 gul lök

2 msk vetemjöl

1 liter vatten

2 fiskbuljongtärningar

1 burk kräftost (330 g)

2 dl creme fraiche

 ½ dl finhackad dill

kräftstjärtar ( 150 g)

salt

peppar

Garnering:

aioli

dill 

några kräftstjärtar

Gör så här:

Skala och riv morötterna fint. Skala och finhacka löken. Fräs morötterna och löken i smör. Strö över mjölet. Häll på vattnet och lägg i fiskbuljongtärningarna. Låt sjuda i ca 5 minuter. Blanda i kräftosten  och creme fraichen och låt puttra lite till. Lägg till sist i dillen och kräftstjärtarna och smaka av med salt och peppar.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *