Potatisrosor

Potatisrosor är både goda och vackra att se på. Till dem serverades rostas, rödvinssås, ugnsrostade tomater och haricots verts.

Ingredienser:

Till 12 st rosor behöver du:

16 stora potatisar

100 g smör

2 vitlöksklyftor

2 dl finriven parmesan

1 msk finhackad färsk timjan

1 ½ tsk salt 

Garnering:

riven parmesan

timjan

Gör så här:

Smält smöret. Blanda i vitlöken, saltet och timjanen. Pensla ett muffinsbleck med lite av smöret.

Skala och skiva potatisen tunt. Gärna med en manolin. Blanda ihop potatis, smöret med kryddorna och osten.

Lägg potatisen omlott på rad och rulla ihop dem till en ”ros” och ställ dem i muffinsblecket. Ställ in dem i ugnen på 200 g i ca 60 minuter. När de är klara lägg på lite riven parmesan och timjan på varje ros och lyft försiktigt upp dem ur formarna.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *