Halloween med Lohmanders

I samarbete med Lohmanders så har jag fått testa flera av deras goda såser.

Jag lagade en kycklingrätt med Lohmanders Bearnaise hot chipotle och till den serverades ugnsrostad butternutpumpa och sötpotatis. 

Tävling!

Vill du också få chansen att smaka Lohmanders goda såser?

Lägg en kommentar i detta inlägg om vilket recept du skulle använda såserna till. Sedan kommer jag att lotta ut 10 vinnare som får 3 kuponger var som kan lösa in mot Lohmanders goda såser.

Vinnarna kommer att presenteras på tisdag kväll.

Ingredienser:

Till 12 personer:

2-2,5 kg kycklingfilé

1 liter grädde

2 burkar Lohmanders Bearnaise hot chipotle ( 230 ml x 2)

4 schalottenlökar

500 g skogschampinjoner

2 msk kycklingfond

1 tsk salt

smör att steka i

Gör så här:

Skär kycklingfiléerna på längden. Bryn kycklingen i en panna och krydda med salt och peppar. Lägg över kycklingen i en ugnsform. Ansa och skär champinjonerna i bitar. Fräs dem i en panna och lägg dem över kycklingen. Skala och finhacka schalottenlöken. Bryn den i en panna utan att den får färg. Tillsätt grädden, bearnaise hot chipotle, kycklingfond och salt. Låt koka ihop och häll över kycklingen. Sätt in i ugnen på 200 g tills kycklingen är klar.

Ingredienser:

2 st butternutpumpor

sötpotatis

olja

 3 vitlöksklyftor

 2 gula lökar

salt

Garnering:

200 g fetaost

1 dl finklippt persilja

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200 grader. Skala och skär pumpan och sötpotatisen i ca 2 cm stora bitar. (Jag hade 2 butternutpumpor och ”fyllde på med sötpotatis så det räckte till 12 personer). Skär löken i mindre bitar och pressa vitlöken. Blanda ihop allt tillsammans med olja och salt. Häll ut dem på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de är mjuka. Ta ut från ugnen och smula över fetaosten och strö över persiljan. Till maten serverades även brysselkål och en grönsallad.

 

Print Friendly, PDF & Email
35 kommentarer Lägg till din
  1. Inget går upp mot Lohmanders bearnaise till grillat kött, råstekt potatis och en melonsallad med fetaost.

  2. Tycker båda recepten ser jättegoda ut. Tror dock att jag först skulle satsa på kycklingen, inte använt så mycket sås till detta så det vore kul att testa

  3. Till en plåt med säsongens ugnsrostade grönsaker passar Lohmanders perfekt!
    Som tillbehör: kryddkorv, både kött och veg varianter funkar kanon 🙂

  4. Min sambo kom på att det är jättegott att ha lohmanders bearnaise och vitlökssås på mackor med ost och sen in i ugnen. Det lyxade till enkla varma mackor!

  5. Lohmanders är äldsta dotterns favoritbea. Får hon grillad älgbiff, klyftpotatis, vinbärsgelé och Lohmanders är hon i himmelriket och det är knappt man får tilltala henne förrän fatet är tomt :-D!

  6. Glömde ju receptet ;-):
    4 personer:
    4 utskurna biffar av älg, ca 150 gram styck
    600 g skalad potatis
    smör till stekning
    salt & peppar

    Marinad:
    ½ dl olivolja
    ½ dl torr sherry
    ½ dl Kikkoman soja
    1 msk riven ingefära
    ½ msk krossade enbär
    ½ msk färska timjanblad
    salt & peppar

  7. Ungsrostade grönsaker är så fruktansvärt gott med deras såser och en bit kött 😍 pumpa lät spännande så det ska jag prova att ha med 🙂 Har bara bakat med pumpa innan. Slutar det blåsa är vi inte dom som ställt undan grillen för säsongen och då är det självklart Lomander som gäller .

  8. Älskar Lohmanders beasås. Den tar vi till vårat grillade kött som vi äter med pomme frites. Det enkla är oftast det godaste 😊

  9. Fräs lax och torsk tärningar i lite smör,salt och peppar.
    Koka 1 paket risnudlar.
    Skär citrongräs, minimajs, purjolök o röd paprika i stavar och fräs snabbt på.
    Blanda allt i en wook panna, rör i 1-2 burkar lohmanders
    Aioli lime och yuzo beroende på hur såsigt du vill ha det. Värm upp pannan.
    Servera och riv över lite limeskal och sesamfrö. Servera.

  10. Jag skulle vilja göra tunnbrödssnittar fyllda med tunnskivad potatis, rostbiff, krasse och sen Lohamanders Pepparsås. Tror det skulle varit en hit!

  11. Såserna skulle användas till allt, dippa pommes frites i, en sked på grillkorven, en klick till grillade köttbiten, en skopa till laxen och till grönsakerna.

  12. Till pankopanerad fläskfilé som serveras med stekt svamp och lök. Ugnsrostade grönsaker och hemgjorda klyftpotatis

  13. En god panna i ugnen med strimlad lövbiff, soltorkade tomater, lite purjolök och bea sås.
    Gott till ris och en krispig sallad

  14. Världens godaste tunnbrödsfyllning blir det om man blandar ihop en burk tonfisk med en burk Aioli Lime & Yozo och lite kall kokt bulgur..
    Salta och vitpeppra liiiite extra.
    Rulla in i tunnbröd med en näve ruccola o lite tomathack..så himla gott! Man kan inte, INTE tycka om detta!

  15. Jag skulle göra hamburgare på angusfärs som jag köper i gårdsbutiken hos uppfödaren Alterdalens. Dessa skulle serveras med Lohmanders Ekologiska Bearnaise samt picklad rödlök. Såååå gott!!!

  16. Kycklingrätten skulle jag vilja pröva. Jag tror jag har smakat de flesta beasåser som finns, men jag har hittat rätt nu , det finns ingen som kan mäta sig med Lomanders. Finns flera jag skulle vilja testa ur sortimentet.

  17. Är egentligen inte något fan av feta såser men att blanda i en burk pepparsås i en Kallops är inte så dumt! Brukar då utesluta kryddpeppar.

  18. Jag använder aiolin i en enkel soppa.
    Jag fräser lök och morot och häller sedan i linser innan jag späder med vatten.
    Allt får koka tills linsena är mjuka och strax innan servering vänder jag ner en burk aioli och smakar av med salt och peppar.
    Om man vill ha en slät soppa kan man säkert mixa den men jag vill ha den med de bitar som blir 😊.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *