Rotsaker och falukorv i ugn

Att laga all mat i en form är smidigt och den sköter sig i princip själv i ugnen.

Olika rotfrukter, lök, äpplen och falukorv och middagen är i hamn.

Ingredienser:
Till 6 personer behöver du:
1 falukorvsring

Rotfrukter:
1 stor rödlök

2 kålrabbi

3 stora morötter

10 medelstora potatisar

2 stora sötpotatisar 

3 syrliga äpplen

7 vitlökssklyftor

3 dl vatten

1 köttbuljongtärning

1 msk torkad timjan

1 tsk torkad rosmarin

2 tsk flingsalt

olja

ärtskott

Gör så här:

Skär falukorven i stavar. .
Skala alla rotfrukter och vitlöken. Skär rotfrukterna och äpplena i stavar/klyftor.
Koka upp vattnet tillsammans med buljongen. Lägg i alla rotfrukter mm i en långpanna, häll på olja och krydda med timjan, rosmarin och flingsalt. Lägg på kycklingen och häll över buljongen. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 50-60 minuter. Rör försiktigt runt då och då.

Garnera med ärtskott.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *